Сенатори обох партій у понеділок засіли за переговори про тимчасові заходи / фото ua.depositphotos.com

Американські сенатори обох партій активно обговорюють, чи включати нову військову допомогу Україні для боротьби з Росією в тимчасовий законопроект про витрати, щоб зберегти фінансування уряду після закінчення вересня, пише NYT. Кінець фінансового року в США настане в ніч на неділю.

Оскільки в Палаті представників панує хаос через подальші плани витрат, сенатори обох партій в понеділок засіли за переговори про тимчасові заходи в спробі не допустити закриття уряду вже на цих вихідних. Також обговорюється, чи включати в них додаткову допомогу Україні.

За словами чиновників, сенатори і високопоставлені члени їх штабів протягом останніх декількох днів активно обговорюють, як вийти з тупикової ситуації, в якій опинилася Палата представників. Сенат же, зі свого боку, робить власні кроки в напрямку законопроекту про надзвичайні витрати, який відновить приплив доларів у федеральні відомства після закінчення поточного фінансового року в ніч на неділю.

Відео дня

Допомога Україні від США - деталі

Зеленський заручився двопартійною підтримкою в Сенаті. Американська підтримка України - це не благодійність, підкреслив головний республіканець у Сенаті після зустрічі із Зеленським.

Україна та США підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці для забезпечення стійкості енергосистеми України. Як йдеться в повідомленні на сайті посольства США в Україні, меморандум включає 522 млн доларів на її зміцнення, з яких 100 млн – при виконанні певних умов.

Вас також можуть зацікавити новини: