28 листопада в банківських обмінниках Києва курс гривні до долара зміцнився на 5 копійок / фото УНІАН

До кінця поточного тижня курс долара в Україні навряд чи сильно зміниться. Ситуація на валютному ринку буде зберігатися спокійною.

Такий прогноз зробила директор департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганна Золотько, зазначивши, що курс продажів до 4 грудня буде зперебувати поблизу нинішніх рівнів: 40,0 – 40,4 гривні, передає 24 канал.

Зазначається, що у другій половині тижня слід очікувати поступового зростання попиту на іноземну валюту.

Відео дня

"Додаткова гривнева ліквідність, яка потрапить на ринок через масові виплати зарплат українцям, дасть можливість для чергової хвилі "гри на підвищення". Отже у кінці тижня ймовірне зростання курсу долара. Зрештою, на мій погляд, на цьому тижні вартість американської валюти на готівковому ринку буде перебувати у коридорі 40,0 – 40,9 гривні", – зазначила експерт.

Курс долара в Україні: скільки коштує долар 28 листопада

Нагадаємо, в банківських обмінниках 28 листопада курс гривні до долара Києва зміцнився на 5 копійок – до 40,35 грн/дол. Щодо євро курс гривні також зміцнився на 5 копійок – до 41,25 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього показника – 39,90 грн за долар. Курс євро до гривні також не змінився і становить 41,00 грн/євро.