Курс гривні до долара 21 квітня ослаб на 10 копійок - до 38,20 грн/дол. / Фото REUTERS

Курс долара в Україні на момент закінчення війни може становити 40 грн/дол., і через кілька місяців після перемоги гривня почне своє посилення.

Такий прогноз зробив ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко, висловивши впевненість, що після війни на Україну чекають позитивні зміни, передає ТСН.

"Через кілька місяців після перемоги гривня почне своє посилення. Тобто курс буде 38, а потім і 36 за долар. Поясню чому: передбачається великий приплив іноземних інвестицій. Повторюся, це за умови, якщо уряд буде проводити адекватну економічну і податкову політику, а також у нас буде діяти верховенство закону", - зазначив експерт.

На його думку, зараз економічну політику в Україні рятує політика Національного банку та Міністерства фінансів:

"Непогано йдуть монетарні і макроекономічні процеси, а ось податкова, митниця, підтримка бізнесу - майже на нулі, немає дерегуляції".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар перед вихідними 22-23 квітня

Нагадаємо, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 21 квітня ослаб на 10 копійок - до 38,20 грн/дол. Щодо євро курс гривні ослаб на 15 копійок і склав 41,75 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 37,95 грн за долар. Курс євро до гривні подорожчав на 15 копійок - 41,65 грн/євро.