Курс гривні до долара 20 квітня послабився на 10 копійок - до 38,10 грн/дол. / фото ua.depositphotos.com

Курс долара в Україні у травні 2023 року орієнтовно коштуватиме 40 грн/дол. Швидше за все, попит буде переважати над пропозицією.

Такий прогноз зробила голова Ради Незалежної асоціації банків Олена Коробкова, зазначивши, що ймовірно, у травні, знову спостерігатиметься подорожчання готівкової іноземної валюти, передає 24 канал.

"Зокрема, повернення до довоєнної системи оподаткування пального призведе до імпорту пального в Україну за так званими "старими цінами". Я взяла б на себе сміливість спрогнозувати, що ми побачимо "готівковий" курс долара на рівні січня, тобто на рівні орієнтовно 40 гривень за долар", - зазначила вона.

Відео дня

Зараз же спостерігається тенденція до зміцнення гривні в основному у зв'язку із посівною компанією, додала експерт:

"Те, що аграрії продають іноземну валюту під свої посівні кампанії незалежно від "вигідності" або "невигідності" курсу, має значний вплив на зміцнення гривні".

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 20 квітня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва курс гривні до долара 20 квітня послабився на 10 копійок - до 38,10 грн/дол. Щодо євро курс гривні також знизився на 10 копійок і склав 41,60 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" подорожчав на 8 копійок - до 37,95 грн за долар. Курс євро до гривні подорожчав на 10 копійок - 41,50 грн/євро.