Курс гривні до долара 2 червня залишився на рівні попереднього дня - 37,50 грн/дол. / Фото REUTERS

Цілком ймовірно, що обмінний курс долара в Україні може поступово з'єднатися в один з офіційним та банківським восени 2023 року.

Такий прогноз зробив начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий, зазначивши, що статися це може завдяки зваженій політиці НБУ, передає 24 канал.

"Враховуючи вдосконалену НБУ інституційну стратегію "Фінансова фортеця України", особливо, що стосується мети стійкої гривні, можемо припустити, що ближче до осені з'являться певні ознаки поступового "з'єднання" офіційного, банківського та курсу обмінників в один курс", - зазначив він.

За його експерта, грамотна і зважена політика регулятора, серед іншого частково грунтується на взятих зобов'язаннях перед МВФ, буде спрямована на зменшення міжкурсової різниці.

Курс долара в Україні - актуальне

Нагадаємо, у банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 2 червня залишився на рівні попереднього дня - 37,50 грн/дол. За євро курс гривні сьогодні подорожчав на 5 копійок. Всього він склав 40,60 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 37,00 грн за дол., євро - 40,00 грн за євро.

Курс долара у "ПриватБанку" днями залишився на рівні попереднього дня - 37,40 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі становив 37,45 грн, євро - 40,82 грн. Курс євро подешевшав на 5 копійок - до 40,55 грн/євро. А продати американську валюту в банку можна було за курсом 36,90 грн/дол., євро - 39,55 грн/євро.