НБУ створив департамент нагляду за ринком небанківських фінпослуг / REUTERS

Національний банк України створив департамент нагляду за ринком небанківських фінансових послуг, трансформувавши департамент нагляду за страховим ринком.

Читайте такожНацбанк дозволив відкривати банківський рахунок з цифровим паспортом

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Відео дня

"НБУ прийняв рішення про створення департаменту нагляду за ринком небанківських фінансових послуг. Створення Департаменту відбулося шляхом трансформації департаменту нагляду за страховим ринком", - сказано в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, головними функціями нового департаменту стануть: безвиїзний нагляд на індивідуальній та консолідованій основі; оперативне реагування на факти порушення учасниками ринку вимог законодавства та нормативно-правових актів НБУ, застосування адекватних заходів впливу; визначення при здійсненні нагляду пов'язаних з небанківськими установами осіб та здійснення контролю за операціями з такими особами; контроль за дотриманням небанківськими установами вимог законодавства України з питань проведення внутрішнього і зовнішнього аудиту.

За даними прес-служби, до складу департаменту увійдуть три управління та один відділ: управління нагляду за страховим ринком; управління нагляду за кредитними спілками; управління нагляду за фінансовими компаніями; відділ з впровадження наглядових процедур.

Департамент входить до блоку пруденційного нагляду, куратором якого за вертикаллю підпорядкування є перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Що цьому передувало