Повінь в Івано-Франківській області / Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України на найближчому засіданні виділить Івано-Франківській області 500 млн грн з резервного фонду держави на подолання наслідків стихійного лиха в західних областях України.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

За його словами, постраждалі вже визначилися з першою необхідною фінансовою допомогою.

Відео дня

"Є звернення голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації про початкову допомогу в сумі 500 млн грн для ліквідації наслідків повені й усунення зараз загроз для людей. Також є необхідність у додаткових 82 млн грн на відновлення дамб, які були зруйновані", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що на найближчому засіданні уряду необхідні кошти буде виділено.

Читайте такожЧиновники заперечують зв'язок між вирубкою лісу і паводками в західних областях

"Завтра на позачерговому засіданні Кабміну ми будемо розглядати питання про виділення цих коштів з резервного фонду держави. З обласного резервного фонду вже виділено 1 млн грн", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади впродовж 22-23 червня призвели до ускладнення повеневої обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Закарпатській областях.

Президент Володимир Зеленський сьогодні зажадав від уряду системного рішення щодо розв'язання проблеми щорічного підтоплення в західних областях України.

"Ми щорічно від 500 до 800 мільйонів витрачаємо на ліквідацію наслідків. А в цьому році, мабуть, буде більше мільярда гривень. Час знайти системне вирішення, зайнятися зміцненням берегів річок. Щоб укріпити береги Дністра, Тиси, щоб вирішити це питання раз і назавжди. Треба розробити справжню велику програму із залученням іноземного досвіду, а не щороку втрачати людей і гроші", - заявив Зеленський, звертаючись до Шмигалю.