США хочуть повернути заморжені російські активи в Україну / фото УНІАН

Мін'юст США хоче передати мільярд доларів заморожених активів Росії Києва. Про це повідомляє видання CBS.

Як повідомляється, починаючи з лютого 2022 року, з моменту повномасштабного вторгнення в Україну, американська влада або конфіскувала, або надала допомогу у вилученні російських активів на суму понад 1 мільярд доларів по всьому світу.

"Ми добиваємося від Конгресу дозволу використовувати отримані кошти на благо українського народу", - розповіла виданню перший заступник міністра юстиції - генерального прокурора США Ліза Монако.

Відео дня

Заморожені активи РФ - що відомо

США розглядають можливість використання заморожених активів РФ для відновлення української інфраструктури, зруйнованої під час війни.

Тим часом Бельгія вже передала Україні 92 мільйони євро, отримані з податкових надходжень від заморожених російських активів, а Італія заморозила активи російських олігархів на суму близько 2 мільярдів євро. Також відомо, що зараз заблоковано 207 мільярдів євро активів резервів Центрального Банку Росії та інших установ у Брюсселі, Люксембурзі, деяких інвестиційних банках Німеччини чи Франції. Тим часом єврочиновники намагаються зрозуміти, чи можливо взагалі забрати весь прибуток від цих активів законним шляхом до союзного бюджету для подальшої передачі коштів в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: