Фото metinvestholding.com

Група компаній "Метінвест" вважає, що завдяки автоматизації та модернізації виробничих процесів через 10 років компанія буде робити акцент не на кількості випущеної продукції, а на підвищенні її доданої вартості.

Про це в інтерв'ю журналу Forbes сказав генеральний директор компанії Юрій Риженков.

Глава компанії зазначив що, говорячи про кількісні показники, компанія в майбутньому буде працювати над підвищенням доданої вартості, а не гнатися за обсягами виробленої продукції.

Відео дня

Він уточнив, що з придбанням Дніпровського меткомбінату в групі "Метінвест" число працівників збільшилося з 80 до 90 тисяч осіб.

"Думаю, максимум 60 тисяч (працюватиме через 10 років – УНІАН). Ми автоматизуємо виробництво. Доменними печами управляє штучний інтелект, ситуацію на ГОКах відстежують дрони", – пояснив Риженков.

Він зазначив, що остаточний перехід на нові технології займе 20-30 років та відповідно зміниться покоління металургів.

Риженков уточнив, що профіль людей, які будуть приходити в компанію ці десятиліття, буде змінюватися. Тому компанія запустила технічний університет – "Метінвест Політехніку".

"Нам не потрібні інженери-металурги в чистому вигляді. Це минуле століття. Нам потрібні люди, які володіють інформаційними технологіями, з глибоким знанням металургії. Якщо ви подивитеся на наші нові об'єкти, наприклад, на "Стан-1700", який ми запустили півтора роки тому, то побачите, що там все управляється мишкою", – сказав він.