Експерти спрогнозували курс долара до кінця року / фото REUTERS

Курс долара в Україні ближче до Нового року може становити 27,5 грн/$ і навіть вище, прогнозують експерти відділу аналітики ГК Forex Club.

У коментарі "Вестям" керівник відділу Андрій Шевчишин каже, що "максимально сильну гривню в поточному році ми вже побачили". Надалі, каже він, курс залежатиме від інтенсивності закупівлі енергоресурсів.

"Ціни на них залишаються високими. А інфляція гривні значно випереджає інфляцію долара. Тобто в перспективі курс повинен вирости. Навіть якщо брати всі малоймовірні негативні сценарії, на зразок військового вторгнення в Україну, то ми можемо повернутися до позначки 27,5 грн", - говорить експерт.

Відео дня

Він прогнозує, що в міру виходу країни з локдауну почнуть активізуватися імпортери, а населення продаватиме валюту перед святами. "Що також чинитиме тиск на гривню", - каже Шевчишин. 

Читайте такожНаприкінці тижня курс долара зміниться — прогнозЩо стосується початку 2022 року, то тоді можуть ще більше посилитися девальваційні настрої. Такий прогноз зробив голова Асоціації малого та середнього бізнесу Руслан Соболь.

"Бюджет 2022 року зверстаний на значеннях долара 28,5 грн. Те, що у нас зараз 26 грн, - це великий бонус для українців. Але це ненадовго. Зараз розпродадуться всі врожаї , і до кінця року - на початку січня, на мою суб'єктивну думку, ми можемо вийти на рівень 28-28, 5 грн/$", - припускає він.

Курс валют на 16 листопада

Національний банк України на вівторок, 16 листопада, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 26,34 грн/дол., тобто гривня ослабла на 23 копійки порівняно з попереднім показником.

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на вівторок встановлений на рівні 30,15 грн/євро, тобто гривня ослабла на 25 копійок порівняно з попереднім показником.