Коли піднімається мінімальна зарплата, то збільшуються податкові надходження / фото ua.depositphotos.com

Інвестиційний банкір та фінансовий експерт Сергій Фурса вважає, що базовий сценарій передбачає продовження динаміки зростання доходів в Україні. 

"Економіка росте і це факт. Ми в попередньому 2023 році додали приблизно п’ять відсотків ВВП. Можливо більше, треба буде дочекатися уточнених даних. Зростання економіки та доходів базується на збереженні макрофінансової стабільності, що є унікальним досягненням під час війни, яке сталося завдяки підтримки західних партнерів", - сказав він в ефірі телемарафону.

Експерт також пояснив, що мінімальний рівень заробітної плати це той рівень, з якого сплачуються податки. Таким чином, коли уряд збільшує мінімальну зарплату це змушує той бізнес, який платить зарплати в "конвертах" більше платити офіційно. Тому, коли піднімається мінімальна зарплата, то збільшуються податкові надходження.    

Відео дня

"Очікування говорять про те, що зарплати будуть зростати. При чому як номінальні так і реальні з врахуванням інфляції. Звісно ми під час війни можемо дочекатись будь-яких непередбачуваних обставин, але базовий сценарій включає продовження динаміки зростання доходів, що є унікальною ситуацією для світової історії", - додав Фурса.   

Зарплати в Україні - останні новини

25 грудня 2023 року стало відомо, що за підсумками третього кварталу 2023 року середньомісячна заробітна плата склала 17 937 грн

В 2024 році року планується збільшити розмір "мінімалки" в Україні. Відбудеться це двічі. З 1 січня 2024 року - "мінімалка" становитиме 7100 грн. При цьому в 2023 році сума дорівнювала 6800 грн. Через кілька місяців, у квітні 2024 року мінімальна зарплата зросте ще раз - до 8000 грн. 

Вас також можуть зацікавити новини: