Москва. Україна перешкоджає збільшенню військової потужності Чорноморського флоту Росії.
Про це українським журналістам у Москві сказав радник начальника Генштабу Росії, колишній командувач ЧФ РФ, адмірал Ігор КАСАТОНОВ, передає власний кореспондент УНІАН в РФ.
«Заміна кораблів відбувається в рамках договорів та угод. Тобто кількість не збільшується і це головне, на чому наполягає російська сторона. Україна стоїть на тій точці зору, що параметри цих (нових) кораблів значно перевищують старі, мовляв, це окрема система і окремі переговори і тема напівблокується», - сказав І.КАСАТОНОВ.
За його словами, це стосується не тільки кораблів, а й авіації і ряду інших пристроїв.
І.КАСАТОНОВ зазначив, що ці переговори дуже важко проходять і «Україна стоїть на тих позиціях - хай воно все поступово застаріває, коли розсиплеться, тоді буде інша постановка питання».
Він зазначив, що «в української сторони своя точка зору і свій підхід».
Відповідаючи на запитання, чи зрушилося це питання після офіційного візиту міністра оборони України Дмитра САЛАМАТІНА до Москви 7 березня, він сказав: «Думаю, поки що ні. Потрібно продовжувати роботу і консультації».
І.КАСАТОНОВ також зазначив, що тема купівлі для ВМС Росії колишнього крейсера «Україна» тривалий час відсутня у двосторонньому порядку дня, хоча він особисто виступає за позитивне рішення цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ремонтувати кораблі Чорноморського флоту будуть українські заводи?

Відео дня

«Укроборонпром» утилізуватиме боєприпаси Чорноморського флоту РФ