Фонд державного майна України за дорученням Кабінету міністрів України повідомив «Кримський титан», який контролює бізнесмен Дмитро Фірташ, про намір не продовжувати договір оренди цілісних майнових комплексів Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, повідомляє урядовий сайт.

Як зазначають у Кабміні, дане рішення повинно зупинити прихований процес приватизації цих підприємств.

Як відомо, у грудні 2013 року Фонд державного майна України (ФДМУ) прийняв рішення про приватизацію державних пакетів акцій Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату.

Відео дня

Читайте також«Газпром» хоче ліквідувати «РосУкрЕнерго»

Як повідомляв УНІАН, 24 січня 2012 року за підсумками судових розглядів «Кримський Титан» і Фонд держмайна підписали мирову угоду, згідно з якою сторони домовилися про продовження терміну оренди «Кримським Титаном» Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК до вересня 2014 року.

Термін дії договорів оренди Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату закінчується 5 вересня 2014. Проте, якщо уряд офіційно не повідомить Фірташа до 5 червня про припинення договорів оренди, як це передбачено в угоді про оренду, то згідно з його умовами дані договору будуть автоматично продовжені.

Читайте такожКомпанії Фірташа винні Україні 6 млрд гривень - Яценюк

Згідно з інформацією народного депутата (фракція УДАР), заступника Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Павла Різаненка, оренда за користування Іршанським ГЗК та Вільногірським ГМК складає щорічно 108 млн грн. У той же час, за оцінкою народного депутата, реальна чистий прибуток від діяльності, що ведеться на цих двох підприємствах, згідно з обсягами виробництва та цінами 2012 р. становив не менше 1,2 млрд грн.