'Запоріжсталь' підняв прапор України на найвищій точці над річкою Дніпро

До Дня Державного прапора та на честь 30-річчя Незалежності України комбінат "Запоріжсталь" Групи Метінвест встановив національний прапор на вантовому мосту в Запоріжжі.

Величезний стяг розташований на пілоні вантового моста, що будується в рамках програми "Велике будівництво", на найвищій точці над р. Дніпро - в 95 м. від поверхні води.

"До 30-го Дня Незалежності України металургам Запоріжсталі хотілося піднести місту особливий подарунок. Ми встановили величезний державний прапор на головний пілон вантового моста посеред Дніпра, який видно з багатьох точок міста, що уособлює нашу підтримку країни в будівництві і зміцненні сильної незалежної України", - зазначив генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко.

Відео дня

Спеціально для установки був пошитий прапор розміром 41х27 м. враховуючи особливі вітрові навантаження, які відчувають конструкції над річкою, по всій площі прапора прошиті спеціальні стропи і зроблені повітряні клапани, щоб знизити парусність і зберегти його цілісність.

Спільно з будівельною компанією "Onur" і групою монтажників-висотників компанії "Промальпінізм", полотно прапора загальною площею 1100 м2 на спеціальній монтажній металевій балці, підняли на пілон і надійно закріпили. Монтаж конструкції тривав близько трьох днів.

Також державний прапор було піднято на найвищій точці "Запоріжсталі" — колошнику доменної печі №3 на висоті 85 м. Оновлено державні прапори на всіх адміністративних будівлях підприємства, додатково встановлено національні прапори на головних пішохідних прохідних підприємства.

У 2021 році керуюча компанія "Запоріжсталі", Метінвест, відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні та металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок - від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Довідка:

ПАТ "Запоріжсталь" - одне з найбільш великих промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу.

Спеціалізація комбінату-високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, х/к лист, х/к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції комбінату є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.