Ілюстрація REUTERS

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробляє зміни до державних будівельних норм (ДБН), якими пропонується вилучити стару радянську норму про необхідність обов'язково проектувати радіоточки в кожній квартирі.

Читайте такожВ Україні дозволять проектувати висотки по всій країні

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, відповідні зміни прописані в ДБН "Житлові будинки. Основні положення".

Відео дня

"Живемо у 21 столітті, а така вимога досі є обов’язковою і прописана в чинних нормах щодо проектування житлових будинків.

Звичайно, що зараз, у сучасному світі, це недоцільно та не актуально робити у кожній квартирі.

І до того ж це зайві витрати на оплату комунальних послуг.

Відмінити обов’язкове влаштування цих радіоточок у кожній квартирі, але залишити проектування таких установок по одній на будинок, щоб у разі екстрених та інших надзвичайних ситуацій черговий або конс’єрж будинку міг оперативно отримати інформацію та сповістити жителів", - зазначив він.

Парцхаладзе додав, що сьогодні для отримання і передачі інформації в разі можливих екстрених та інших надзвичайних ситуацій використовується мобільний зв'язок.

«Але у випадках, коли такий зв’язок заглушується або блокується, радіоточки є альтернативою», - зазначив він.

фото facebook/lev.partskhaladze

Як повідомляв УНІАН, раніше Мінрегіон дозволив розміщувати парковки на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд, за винятком соціальних установ - дитячих садків, шкіл та корпусів закладів охорони здоров'я з палатами.

Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.