Ілюстрація REUTERS

Українські IT-компанії отримали можливість вийти на японський ринок завдяки підписанню меморандуму про співпрацю між IT-Асоціацією України та JASIPA (Japan Innovation System Partners Association), яка об'єднує групу венчурних IT-компаній Японії.

Читайте такожМайже два десятки українських компаній увійшли в ТОП-100 найкращих провайдерів IТ-послуг у світі

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на церемонії підписання угоди виконавчий директор Асоціації IT Костянтин Васюк.

Відео дня

"Для нас це старт співпраці. Це перший крок, який приведе нас до мети: до розвитку тісніших бізнес-зв'язків між українськими та японськими IT-компаніями", - сказав він.

За словами Васюка, співпраця з JASIPA відкриває нові можливості для виходу українських IT-компаній на японський ринок розробки програмного забезпечення.

Він зазначив, що підписання меморандуму - логічне продовження взаємодії з іноземними асоціаціями та бізнес-об'єднаннями у сфері IT та просування України на світовому ринку.

Японські компанії - учасники JASIPA, у свою чергу, висловили зацікавленість у співпраці з українськими IT-компаніями та фахівцями, а також в просуванні японських програмних сервісів в Україні.

За словами представника японської делегації у Києві Чіякі Шіраї, в IT-ринку України є величезний потенціал зростання у зв'язку з великою кількістю технічно освічених і висококваліфікованих фахівців, а також завдяки близькості до європейського ринку.

Довідка УНІАН. Асоціація "IT Ukraine" була заснована у 2004 році провідними компаніями сфери інформаційних технологій – Miratech, Mirasoft, ProFIX, SoftLine, SoftServe і Ukrsoft. На сьогодні в асоціацію входить 58 компаній-розробників програмного забезпечення, які сукупно формують 50% усієї виручки IT-галузі в Україні.