Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України усунув голову Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука від виконання обов'язків на час здійснення дисциплінарного провадження.

Читайте такожЗеленський звільнив 15 керівників ОДА

Про це повідомили у прес-службі Держрезерву з посиланням на відповідне рішення уряду, яке було ухвалено 26 червня на засіданні.

Відео дня

У прес-службі з посиланням на голову Держрезерву відзначили, що це вже третя за майже чотири роки перебування на посаді спроба усунути Мосійчука від виконання обов'язків.

Водночас, в повідомленні наголошується, що за цей період всупереч всім перевіркам, обшукам і тиску, голова Держрезерву виявив і поламав ряд корупційних схем навколо підприємства.

У зв'язку з незгодою з даним урядовим рішенням Мосійчук має намір оскаржити його в судовому порядку.

"Свої переконання, це рішення уряду, свою честь і гідність відстоюватиму в судовому порядку... Коли прийшов в Держрезерв, взяв на себе зобов'язання навести порядок в системі та зробити її ефективною. Цим протягом чотирьох років займався, і продовжуватиму і далі. Кулуарні рішення і цькування не зупинять", - цитує прес-служба Мосійчука.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2018 року Київська прокуратура провела обшуки в квартирі голови Державного агентства резерву України Мосійчука і оголосила йому підозру у зв'язку з розслідуванням переміщення зерна Держрезерву з Харківської до Черкаської області. За оцінками прокуратури, збитки від такого наказу чиновника перевищили 6 млн грн.

У жовтні 2016 року співробітники Служби безпеки та Генеральної прокуратури провели обшуки в Державному агентстві резерву України в рамках розслідування кримінального провадження за фактом завдання державі 257 млн грн збитків при закупівлі дизельного пального.

Довідка УНІАН. Державне агентство резерву України (Держрезерв) - центральний орган виконавчої влади, діяльність якого координується Кабінетом міністрів.

Система державного резерву України - це група підприємств і організацій, завданням яких є організація зберігання продовольчих, енергетичних, промислових та інших товарів на випадок надзвичайних ситуацій державного масштабу. Подібні відомства існували в Україні з часів СРСР.