Ілюстрація REUTERS

В Україні з 1 жовтня почне діяти будівельна норма, яка рекомендує в номерах всіх нових і реконструйованих готелів влаштовувати вхід тільки за безконтактними картками, а у номерах готелів категорії трьох зірок і вище - додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.

Читайте такожВ Україні дозволять проектувати будівлі висотою до 150 метрів

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на заступника голови відомства Лева Парцхаладзе

Відео дня

«Ми переглянули застарілі норми з проектування готелів і передбачили сучасні засоби для підвищення безпеки проживання в них. Зокрема, тепер рекомендується під час проектування нових або реконструкції існуючих готельних номерів влаштовувати вхід за безконтактними картками, а у номерах готелів з 3-ма і більше зірками - ще й системи охоронної сигналізації. Безпека - це пріоритет №1, і готелі - не виняток. Норми почнуть діяти вже з жовтня", - цитує прес-служба Парцхаладзе.

За його словами, це не тільки підвищить безпеку проживання в багатьох українських готелях, але і в цілому підвищить рівень обслуговування в них, зробить їх безпечнішими для громадян.

«Відповідно до змін, номери готелів всіх категорій рекомендується облаштовувати електронними картковими замками з централізованим управлінням,енергонезалежною пам’яттю мінімум на 500 подій, захищеною від систематичного повторювання подій, функцією “антипаніка”, автономним енергозабезпеченням та функцією антивіджиму защіпки. А номери у готелях категорії три зірки та вище - ще й охоронною сигналізацією», - зазначив Парцхаладзе.

Також наголошується, що необхідно передбачати заходи, що захищають від несанкціонованого проникнення в монтажні розподільні шафи й інші споруди, приміщення та обладнання мереж зв'язку, сигналізації за допомогою електронної системи контролю доступу та системи відеоспостереження.

фото facebook/lev.partskhaladze

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.