Ілюстрація REUTERS

Мінрегіон має намір зробити обов'язковим встановлення туалетів на нових або реконструйованих зупинках громадського транспорту.

Читайте такожУ нових українських станціях метро з'являться туалети для пасажирів

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, відповідна норма міститься в розроблюваних змінах державної будівельної норми (ДБН) «Вулиці та дороги».

Відео дня

«Сьогодні дуже важливо осучаснювати громадську інфраструктуру та створювати зручні та комфортні умови для людей. Тому у нас з'явилась така ідея, і зараз ми вже внесли її в проект змін до ДБН щодо вулиць і доріг - робити туалети на нових громадських зупинках. Це стосується як нового будівництва, так і реконструкції. Якщо це зробити правильно й дотримуватися всіх необхідних вимог при експлуатації, то це дійсно може стати розв'язання питання з нестачею громадських вбиралень у містах», - написав заступник міністра.

Він зазначив, що, згідно з проєктом змін до ДБН, крім електронних табло, таблиць із розкладом та схемою руху, на зупинках громадського транспорту необхідно передбачати громадські вбиральні.

Парцхаладзе навів приклад сучасних зупинок громадського транспорту, які нещодавно з'явилися в Астані.

«Вони є заскленими, щоб людям було комфортно очікувати на транспорт у холодний період часу, а, крім сучасного санвузла, також мають зручну зону очікування та магазин», - написав він.

фото facebook/lev.partskhaladze

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.