Ілюстрація REUTERS

В Україні офіційно презентували нову електронну послугу – реєстрацію товариств з обмеженою відповідальністю.

Читайте такожКабмін спростив реєстрацію компаній і надав банкам доступ до держреєстрів

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, виклавши відео з презентації послуги.

Відео дня

"Сьогодні ми презентуємо абсолютно новий сервіс. Сьогодні підприємства, юридичні особи ТзОВ вже можуть реєструватися. Їм теж вже не потрібно нікуди ходити, ніде ні з ким контактувати, економити час і кошти й легше вести бізнес", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що запуск цієї та інших електронних послуг є одним з інструментів для полегшення ведення бізнесу в Україні.

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що сервіс створений із застосуванням передових технологій.

За його словами, реєстрація товариств з обмеженою відповідальністю буде проходити в три етапи. Для початку потрібно увійти в особистий кабінет на порталі Міністерства юстиції, після цього – заповнити анкету, вказавши назву компанії, статутний капітал і вибравши модельний статут. Завершальний етап – посвідчення особи з допомогою електронного підпису або сервісу Mobile ID.

Петренко додав, що діючі товариства з обмеженою відповідальністю отримають можливість скористатися іншою послугою, яку запускають сьогодні, – переходом "в електронний формат, обравши для себе модельний статут".

Як повідомляв УНІАН, завдання Кабінету міністрів на 2019 рік - впровадження 50 додаткових послуг, що надаються в електронному вигляді.