Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів вирішив передати всі IT-системи Державної податкової служби, Державної митної служби та Міністерства фінансів у новостворену установу FinIT, яка централізовано керуватиме електронними функціями цих відомств.

Читайте такожЕ-малюк: українські батьки зможуть оформити документи для дитини онлайн

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Відео дня

Також уряд прийняв Концепцію IT-централізації системи управління державними фінансами (СУДФ).

Передача IT-функціоналу та реалізація концепції відбуватиметься до 2021 року. Зокрема, до кінця 2019-го в FinIT мають перейти електронні системи податкової та митної служб, до кінця березня 2020-го - IT-функції Мінфіну та казначейства, до кінця червня 2020-го - Держфінмоніторингу.

Очікується, що така інтеграція дозволить досягти узгодженості IT-розвитку цих відомств, створити єдиний інформаційний ландшафт і впровадити єдину політику захисту інформації.

"Ми вболіваємо за якнайшвидше налагодження взаємодії між масивами даних основних гравців у сфері державних фінансів - казначейської, податкової, митної служб та Мінфіну. Адже чим простіше буде обмін інформацією і чим зручніша IT-структура, тим швидше ми зможемо надавати дійсно якісні державні послуги нашим громадянам", - наводяться слова міністра фінансів Оксани Маркарової.

Євросоюз планує надати Україні 25 мільйонів євро допомоги на розвиток цифрової економіки та електронного управління. У червні на зустрічі з бізнес-спільнотою президент Зеленський анонсував інтеграцію в європейський цифровий ринок.