Ілюстрація REUTERS

Євросоюз запровадить мита на американські товари, якщо США обкладуть тарифами імпортні автомобілі, повідомила єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом, передає Reuters. Загальна сума становитиме €35 млрд ($39,1 млрд).

Читайте такожМВФ вважає курс долара завищеним

«Ми не приймемо регульованої торгівлі, квот чи добровільних обмежень на експорт, і, якщо тарифи будуть введені, у нас буде список для відновлення балансу», — зазначила Мальмстрьом.

Відео дня

За її словами, перелік вже готовий. Однак єврокомісар висловила надію, що цих заходів вдасться уникнути.

Як нагадує kommersant, президент США Дональд Трамп вчора, 23 липня, на прес-конференції заявив, що Євросоюз у торговельних питаннях поводить себе гірше за Китай і «наживається» на країні у сфері торгівлі.

У 2018 році адміністрація президента США Дональда Трампа почала обговорювати введення підвищених мит на імпорт автомобілів. Цю ідею обґрунтовували національною безпекою. Голова управління Євросоюзу з торгівлі Сесілія Мальмстрьом заявила, що ЄС буде змушений вжити заходів у відповідь. У травні 2019 року США відклали прийняття рішення про введення тарифів на імпортні автомобілі та запчастини на 180 днів.

Раніше міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмайер заявив, що ЄС готовий знизити до нуля мита на автомобілі, що ввозяться зі США.