Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп дуже цінує закупівлі Китаєм американської сільгосппродукції й попросив переказати це голові КНР Сі Цзіньпін.

Читайте такожТоргова війна: Китай скасував мита на деякі товари зі США

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву американського лідера.

Відео дня

"Китай хоче укласти торговельну угоду, подивимося, що станеться, - зазначив Трамп. - Китай вже почав закуповувати нашу сільськогосподарську продукцію. Я попросив передати Сі Цзіньпіну, що ми це дуже цінуємо".

"Ми говоримо з Китаєм, скоро чекають серйозні переговори", - сказав президент, попросивши присутнього на зустрічі міністра фінансів США Стівена Мнучіна прокоментувати хід діалогу.

"Наступного тижня у Вашингтоні, з нетерпінням чекаємо їх проведення, - звернув увагу Мнучін. - Якщо з'явиться можливість укласти гарну угоду, ми так і зробимо".

КНР і США вже протягом декількох місяців ведуть важкі переговори про врегулювання торговельних суперечок. Останній, 12-й раунд переговорів пройшов у Шанхаї 30-31 липня. Міністерство комерції Китаю оголосило раніше, що 13-й раунд відбудеться на початку жовтня у Вашингтоні.

Як раніше заявив Трамп, Сполучені Штати прагнуть всеосяжної, а не часткової торговельної угоди з Китаєм, однак не потребують її укладення до президентських виборів, які відбудуться в США восени 2020 року.