В Україні скасують трудові книжки / zib.com.ua

Уряд почав роботу над скасуванням обов'язковості трудових книжок і запуском їх електронних аналогів - документів про стаж роботи, які можна буде отримати в інтернеті.

Читайте такожДубілет розповів про ІТ-рішення для боротьби з корупцією на митниці, яке обійшлося в 1 гривню

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

Відео дня

«Сьогодні ми запускаємо в роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов'язковість трудових книжок», - повідомив він.

Зазначається, що серед ключових тез пропонованої реформи можна виділити те, що громадяни не будуть зобов'язані при наймі на роботу подавати роботодавцю свою трудову книжку. Відповідно, роботодавцям не потрібно її перевіряти або зберігати.

«Справа в тому, що в електронних реєстрах держави дані про трудовий стаж усіх українців із 2000 року є й так. Для розрахунку пенсій або інших соціальних виплат вже використовуються саме ці дані», - додав Дубілет.

Крім того, громадяни зможуть отримати електронний документ з інформацією про свій трудовий стаж через інтернет. Цей документ вони можуть надати роботодавцю, якщо тому важливо перевірити стаж майбутнього працівника з офіційних реєстрів.

«Щоб отримати цей документ, громадянину потрібно буде зробити кілька кліків і скористатись ЕЦП (електронним цифровим підписом - УНІАН). Також, сподіваюсь, ми встигнемо прикрутити туди і BankID. Роботодавці зможуть перевірити справжність документа за допомогою QR-коду, який буде автоматично накладатись на ці документи», - зазначив міністр Кабміну.

Крім цього, якщо у працівника є трудовий стаж до 2000 року, буде можливість занести цю інформацію до електронного реєстру - самостійно або через роботодавця. В такому випадку зберігати трудову книжку як носій інформації зовсім не буде потреби.

Дубілет також додав, що якщо хтось усе-таки захоче «колекціонувати» інформацію про свій стаж у трудових книжках, заборонити цього ніхто не може.

«Можна й надалі просити свого роботодавця робити в ній записи й ставити штампи. Але ні ви, ні роботодавець цього тепер не зобов'язані робити. Я сподіваюсь, що ми зможемо ухвалити закони, відповідні постанови й запустити все технічно вже цього року», - завершив він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів ухвалив рішення про остаточний перехід на електронний обмін документами між державними органами з 1 жовтня цього року.

18 вересня 2019 року Кабмін заявив, що має намір заборонити подачу в паперовій формі документів про прийом на роботу або на конкурси.

Пізніше, 25 вересня, в Кабміні почали запроваджувати структурні зміни, які передбачатимуть економію бюджетних коштів та ефективне управління.