Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації України має намір найближчим часом запустити портал цифрової держави «Дія», який об‘єднує в єдиному електронному форматі всі послуги, які держава надає громадянам і бізнесу.

Читайте такожУсі договори переведуть в електронну форму: Мінфін дав старт проекту «Е-контракт»

Про це повідомив журналістам міністр цифрової трансформації України і віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров.

Відео дня

«Що стосується порталу «Дiя», то ми його плануємо запустити найближчим часом. Це портал і мобільний додаток, завдяки яким люди зможуть отримувати держпослуги», - сказав він.

За словами міністра, однією з перших наданих державою послуг, які буде включено в проект «Дiя», стануть відкриття і закриття статусу фізособи-підприємця (ФОП), а також отримання державної допомоги при народженні дитини.

«Перша послуга, яку ми вже анонсували, це буде відкриття і закриття фізосіб-підприємців (ФОП), допомога при народженні дитини. Ми зараз працюємо над методологією, яка дасть нам змогу дуже швидко перевести всі інші послуги з різних сайтів на єдиний портал «Дiя», - додав Федоров.

Крім того, міністр цифрової трансформації повідомив про підготовку проекту «Електронний студентський квиток».

«Ми готуємо проект «Електронний студентський квиток». Цей проект дасть змогу розвиватися великій кількості нових компаній... Я вважаю, що у нас є всі можливості, щоб зробити все, що ми запланували», - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці вересня Міністерство цифрової трансформації України представило бренд цифрової держави «Дія», який поєднує в єдиному електронному форматі всі надані українцям держпослуги, який, зокрема, передбачає, що додаток, сайт і перші сервіси стануть доступними онлайн уже в найближчі місяці .

Крім того, Мінцифри заявило, що впродовж п'яти років переведе надання всіх послуг в цифровий формат, а за три роки Україна ввійде в ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі.