Ілюстрація REUTERS

Статок основного власника Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернара Арно знизилася на $1,9 млрд після оголошення влади США про готовність підвищити мита на французькі товари.

Читайте такожФранція та ЄС відреагували на погрози нових американських міт

Про це свідчать дані Forbes.

Відео дня

Під час торгів у вівторок, 3 грудня, котирування LVMH почали знижуватися: ціна однієї акції компанії впала на 2,4% до 387 євро за акцію.

Арно – найбагатша людина Європи. Він займає третє місце в рейтингу найбагатших людей світу за версією Forbes, видання оцінює статки бізнесмена в $103 млрд. Основний актив Арно – концерн LVMH, куди входять бренди Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Kenzo, Moet & Chandon, Hennessy та інші. Штаб-квартира розташована в Парижі, передають «Ведомости».

Раніше американська влада повідомила, що може ввести 100%-й податок на французькі товари. Це відповідь на введення у цій країні нового податку на цифрові послуги для великих компаній, що може торкнутися Google, Apple, Facebook і Amazon. Торговельний представник США Роберт Латхайзер називав цей податок таким, що дискримінує американські компанії.

Трамп і Арно знайомі з 1980-х. Французький бізнесмен був гостем на першому державному вечері Трампа і одним з перших генеральних директорів, які зустрілися з президентом США після його інавгурації в 2017 році, пише Business Insider.