"Укроборонпром" не повинен займатися космічною діяльністю / фото УНІАН

Державний концерн "Укроборонпром" прийняв рішення передати 21 підприємство у Фонд державного майна, а ще два - Державному космічному агентству України.

Читайте також"Укроборонпром" не планує приватизацію "Антонова"

Про це під час брифінгу заявив гендиректор концерну Айварас Абромавічус.

Відео дня

"Було прийнято рішення про передачу 21 підприємства у Фонд державного майна. Там загальний обсяг виробництва становить 1 мільйона доларів. Тобто передаємо фактично дрібниці", - сказав він.

За словами Абромавичуса, також нове керівництво концерну і наглядову раду зійшлися в тому, що "Укроборонпром" не повинен займатися космічною діяльністю. Тому було прийнято рішення передати Державному космічному агентству два підприємства – Державне науково-дослідне підприємство "Конекс" (Львів, сфера діяльності – розробка і виготовлення бортової апаратури для космічних апаратів) і Тернопільське державне науково-технічне підприємство "Промінь" (сфера діяльності – розробка і виробництво, виготовлення антенних систем з різним діаметром дзеркал для наземних станцій супутникового телебачення і зв'язку).

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.