Ілюстрація REUTERS

Державний концерн "Укроборонпром" з 12 березня ввів на всіх своїх підприємствах особливий режим роботи під час дії карантину у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу в Україні, а також запустив ряд профілактичних заходів, повідомляє прес-служба держконцерну.

Читайте такожПрем'єр пояснивши, чому саме зараз ввели карантин в Україні

"Працівники концерну і підприємств мають можливість працювати дистанційно або за гнучким графіком. Віддалено також можуть працювати батьки, у кого є потреба у догляді за дитиною у зв'язку з введенням карантину в садах і навчальних закладах. Концерн буде виплачувати матеріальну допомогу працівникам у разі захворювання. Співробітники також можуть брати додаткові відпустки своїм коштом", - сказано в повідомленні.

Відео дня

На всіх підприємствах концерну впроваджено алгоритм дій у випадку виявлення вірусу у працівника, посилені заходи бактеріальної безпеки та гігієни.

На підприємствах концерну, задіяних у виконанні державного оборонного замовлення, запроваджено особливий режим і антикризові заходи, які дозволять одночасно убезпечити працівників і зберегти темпи промислового виробництва і виконання контрактів, повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

У разі появи випадків коронавірусу на підприємстві для усіх працівників, що мали безпосередній контакт з хворим, буде введений обов'язковий двотижневий карантин. Усім підприємствам рекомендовано істотно обмежити закордонні відрядження і не проводити масові зібрання понад 100 осіб під час дії карантину. Працівники, які були у відрядженнях в країнах, де зареєстровані випадки коронавірусної інфекції, після повернення в обов'язковому порядку повинні перебувати вдома протягом двох тижнів і обмежити фізичний контакт з оточуючими.

Для проведення нарад і робочих зустрічей колективів великих підприємств рекомендується використовувати спеціально розроблені електронні засоби зв'язку та онлайн-конференції.

Особливий режим роботи всього концерну адаптується і доповнюється відповідно до ситуації в країні та може бути продовжений у разі необхідності.

Зараз підприємства концерну працюють за графіком, в повному обсязі виконують заплановані виробничі показники.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Уряд ввів обмеження на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше чоловік, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також введено карантин у навчальних закладах терміном на три тижні.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

В Україні на сьогодні зафіксовані три лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом.