Прем’єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що уряд докладе всіх зусиль для ліквідації наслідків стихії.

Про це йдеться у зверненні М.Азарова до громадян, текст якого переданий УНІАН Департаментом інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Прем’єр нагадав, що у багатьох областях України утворилися надзвичайно складні погодні умови. За останній тиждень випала двомісячна норма снігу. Мороз і хуртовини призвели до значного ускладнення ситуації на дорогах. Багато населених пунктів залишилися без електропостачання.

Відео дня

За словами М.Азарова, уряд постійно вживає необхідних заходів для підтримання нормальної життєдіяльності країни. Відповідним міністерствам і відомствам, регіональним адміністраціям доручено організувати роботи із відновлення електропостачання та забезпечення транспортного сполучення, а за необхідності - обмеження або закриття руху автотранспорту.

У Кабінеті міністрів створено оперативний штаб. Відповідні служби працюють цілодобово в посиленому режимі.

«Але ситуація залишається небезпечною для життя і здоров’я людей. З метою попередження аварійних ситуацій на дорогах у період екстремальних погодних умов прошу утриматися від виїзду на дороги без нагальної потреби», - додав прем’єр.

Він запевнив, що уряд зробить усе можливе для ліквідації наслідків стихії як в нинішній ситуації, так і надалі.