Виборчий період аналітики називають традиційним часом нових правил і викликів / фото depositphotos.com

Незабаром в уряді України почнуться великі кадрові ротації, й до третини усіх міністрів можуть бути змінені.

Про це заявив політолог Володимир Фесенко, повідомляє 5.ua.

Читайте такожВ Україні зріс рівень офіційного безробіття

Відео дня

Адже виборчий період аналітики називають традиційним часом нових правил і викликів.

"Можуть бути кадрові зміни в офісі Президента і в Уряді. За великою ймовірністю, і так було раніше, буде зміна скоріш за все губернаторів, районних керівників – це буде теж", – вважає Фесенко.

Поки кадрові питання будуть у державному пріоритеті, посилення економічної кризи не оминути, кажуть експерти. У цей період вони радять дорожити своїм робочим місцем. Пояснюють: саме це забезпечить стабільність родин у кризовий період, яку, зокрема, може похитнути суттєве підвищення тарифів на газ, яке відбудеться в листопаді.

"Платіжки вже в грудні прийдуть набагато вищі. Це буде сезонне зростання цін на всіх світових біржах. Інша справа – це економічна ситуація в країні. І з короновірусом, і з іншими провалами в економіці. Тому нові платіжки не додадуть оптимізму", – каже аналітик Кирило Сазонов.

Фахівці наголошують, що кризові часи нині переживає весь світ. Рівень безробіття зростає і в Європі, і в Америці, яка нещодавно заявила про масові скорочення в авіакомпаніях та закладах харчування. Тимчасом кризу в Україні вони називають системною, яка давно потребує втручання держави. При цьому, наголошують аналітики, першочерговими мають стати програми посилення локалізації виробництва і здешевлення кредитних ресурсів для бізнесу.