Давид Бежуашвілі / фото прес-служби

Georgian Industrial Group має намір інвестувати в Україні у транспортну інфраструктуру, енергетику і високі технології.

Про це заявив засновник холдингової компанії Давид Бежуашвілі в інтерв'ю Українським Новинам.

"Основний напрямок нашої діяльності - це сфера енергетики: виробництво і продаж електроенергії, торгівля газом, логістика, девелопмент, медицина і фінансовий сектор. При цьому, фокусуючись головним чином на енергетиці, наша група компаній запустила також диверсифікаційні процеси розвитку та інвестує в багатьох напрямках. Це і транспортна інфраструктура, нерухомість, і медичні технології. Але всі напрямки нашої діяльності об'єднані спільними рисами - це інвестиції в сталий розвиток, у високі технології і в створення нових знань. ...В Україні ми інвестуємо в транспортну інфраструктуру, енергетику і високі технології. І те, і інше, мають прекрасний стартовий потенціал і грандіозні перспективи. Для нас такі інвестиції - це розвиток і зростання групи компаній, для України це сильна економіка, для українців - нові високотехнологічні робочі місця, нові знання, нова якість життя", - розповів бізнесмен.

Відео дня

Читайте такожІноземні інвестори відзначили успішну приватизацію готелю "Дніпро"

Інтерес до України бізнесмен пояснює тісними зв'язками між грузинським і українським народами.

"Ми не тільки маємо історичні зв'язки між нашими народами, а й особисті дружні стосунки. Ми охоче приймаємо в гостях українців, а українці завжди раді нам, ми це завжди відчуваємо. У нас багато спільного і ми розуміємо один одного. Це дуже важливо і для ведення бізнесу, і для соціальних проектів, і для інвестування", - зазначив він.

Також Бежуашвілі позитивно оцінює те, як в Україні змінюється ставлення до інвесторів.

"Якщо перша особа держави бере на себе роль провідника інвестицій, очолює цей напрямок - це вже свідчить про увагу до інвесторів. На мою думку, інвестиції - це єдиний правильний шлях руху для України, особливо в складні часи для всієї світової економіки. Тому обраний президентом шлях на двосторонній діалог з інвесторами це відповідальна, державна позиція, яку я щиро вітаю.... У мене була честь розмовляти з Президентом Зеленським - найкращі враження, команда налаштована на кардинальні зміни", - зазначив інвестор.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський говорив про те, що економічні реформи в Україні створили всі передумови для успішних інвестицій в країну.

Georgian Industrial Group є найбільшою холдинговою компанією в Грузії з бізнес-інтересами від енергетики до нерухомості. Компанія була заснована в 2006 році Давидом Бежуашвілі. В даний час вона працює відразу в декількох країнах регіону і, зокрема, в Україні, де вже інвестує в Херсонський порт.

Херсонський морський торговельний порт став першим об'єктом у портовій галузі України, переданим у концесію. Конкурс виграла компанія "Рісоіл-Херсон" (Консорціум "Петро ойл енд кемікалс" (Georgian Industrial Group) і швейцарської RISOIL S. A.). За словами заступника директора Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Марка Магалецького, це перший концесійний проект, який підготовлений в Україні відповідно до кращої міжнародної практики і який присуджено за результатами відкритого конкурсу.