Ілюстрація REUTERS

Оператор аграрного сектора України "Аграрний фонд" має намір збільшити обсяги закупівель зерна врожаю 2020 року для забезпечення продовольчої безпеки, повідомила прес-служба фонду.

Читайте такожПідстав для подорожчання хліба немає – міністр економіки

"Станом на 13 квітня ПАТ "Аграрний фонд" за програмою обміну мінеральних добрив на зерно майбутнього врожаю законтрактував 44,6 тисячі тонн зернових урожаю 2020 року. На розгляді документи на укладання таких контрактів ще на 40 тисяч тонн. Крім того, за фінансовим форвардам додатково планується закупити близько 200 тисяч тонн зерна", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі зазначили, що "Аграрний фонд" працює над тим, щоб допомогти стримувати ціни на борошно для населення в Україні й виділяє для цього 40 тисяч тонн зерна на переробку.

Як повідомляв УНІАН, Всеукраїнська асоціація пекарів та асоціація "Мукомол України" попередили про можливе подорожчання хліба та хлібобулочних виробів на 20% через подорожчання пшениці на тлі епідемії коронавірусу у світі.

Після цього Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) та ПАТ "Аграрний фонд" вирішили направити 160 тисяч тонн пшениці на перероблення, щоб стабілізувати ціни на борошно в Україні.

Довідка УНІАН. ПАТ "Аграрний фонд" було створено у 2013 році. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його перероблення.