Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Національний банк України дозволив відкривати рахунки в банках за допомогою електронних паспортів (внутрішнього і закордонного), а також е-свідоцтва про народження в мобільному додатку для оцифрованих документів та послуг "Дія".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожСтало відомо, коли з'являтимуться внутрішні covid-сертифікати у додатку "Дія"

Відео дня

"Національний банк України дозволив відкривати рахунки в банках за допомогою електронного паспорта, паспорта для виїзду за кордон і свідоцтва про народження в додатку "Дія", - написав він.

За його словами, регулятор, зокрема, дозволив при відкритті рахунків за допомогою додатка пред'являти банківському працівнику е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон, е-свідоцтво про народження і дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Цифрові продукти "Дія"

У травні Мінцифры представило ряд нових цифрових продуктів, серед яких зміна місця реєстрації онлайн, підпис "Дія", онлайн-реєстрація майнових прав, можливість подачі внутрішньо переміщеним особою заяви про намір отримати пільговий кредит на житло, заміна водійського посвідчення та інше.

Уряд визначив діджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу "Дія" як платформі взаємодії громадянина і державних органів влади.