У 2022 році Метінвест інвестує в Україну 1,2 млрд доларів / фото lenta-ua.net

Група Метінвест має намір інвестувати в модернізацію своїх підприємств в 2022 році понад 1,2 млрд доларів.

Як повідомили в групі компаній, в новому 2022-му році Метінвест продовжить екологічну модернізацію своїх підприємств. Один з ключових проектів - реконструкція газоочисток в киснево-конвертерному цеху"Азовсталі". Нові очисні системи планується ввести в експлуатацію поетапно протягом 2022-2023 років. Очікується, що реконструкція стане найбільшим екопроектом в історії групи: інвестиції перевищать 180 млн доларів.

Також цього року завершиться реконструкція газоочисних установок ливарних дворів і бункерної естакади доменної печі №4 і будівництво повітророзподільної установки на ММК ім. Ілліча. Крім того, планується провести заміну газоочисток випалювальної машини Lurgi-552а на Північному ГЗК.

Відео дня

У 2021 році Група інвестувала не тільки у власне виробництво. У Маріуполі почалося будівництво Метінвест політехніки-першого в Україні недержавного ультрасучасного технічного університету. У новому вузі, на будівництво і запуск якого буде направлено понад 30 млн євро, впровадять технології провідних світових виробників. Метінвест політехніка стане новим стандартом якісної освіти в країні, яка буде безкоштовною для українців.

"Метінвест показав найвищий рівень патріотизму і віри в державу, інвестувавши рекордну в історії компанії суму коштів у розвиток промисловості в Україні. Минулого року ми вклали понад 1 мільярд доларів у проекти, які роблять українську промисловість сучаснішою, конкурентнішою та екологічнішою. Однак наші інвестиції не обмежуються лише виробництвом. Ми робимо все, щоб у містах було комфортно жити і працювати, а українці пишалися своєю країною", - заявив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Всього за підсумками 2021-року року за 16 років роботи Метінвест інвестував в модернізацію виробництва понад 11 млрд доларів.