Паспорт-книжечка на платформі не відображається / фото vesti.ua

В додатку "Дія" стали доступні небіометричні закордонні паспорти, видані після 2015 року.

Про це повідомляється в Telegram-каналі сервісу "Дія".

Читайте такожПортал "Дія" сьогодні не працюватиме: названо причину

Відео дня

"Тепер у Дії відображатимуться небіометричні закордонні паспорти, видані після 2015 року. Такий паспорт підтягнеться у вас автоматично", - йдеться в повідомленні.

У сервісі нагадали, що в Україні електронним закордонним паспортом можна користуватися, як і звичайним внутрішнім паспортом, однак він не підійде для виїзду за кордон.

Відтепер в електронному варіанті в "Дії" доступні такі документи як ID-карта, біометричний закордонний паспорт і небіометричний закордонний паспорт, виданий після 2015 року. При цьому паспорт-книжечка на платформі не відображається.

Додаток "Дія":

Раніше в додатку "Дія" запрацював сервіс "Е-реєстрація" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів. 

До цього Міністерство цифрової трансформації повідомило, що планує впровадити в сервіс "Дія" можливість онлайн-подачі заяви про реєстрацію шлюбу, а також ряд інших функцій.

Нещодавно в "Дії" з'явилася можливість авторизації через біометричний закордонний паспорт.

17 травня на презентації Diia Summit Міністерство цифрової трансформації запустило цифровий підпис "Дія.Підпис" у мобільному додатку для оцифрованих документів і послуг "Дія".

Уряд визначив діджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу "Дія" як платформі взаємодії громадянина і державних органів влади.