C допомогою "Дія.Підпис" можна підписувати будь-які документи, а також отримувати держпослуги з телефону / фото vesti.ua

Близько 35 тис. українців створили цифровий підпис "Дія.Підпис" з моменту запуску функції 17 травня.

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації з посиланням на віце-прем'єр-міністра і главу відомства Михайла Федорова.

Читайте також10 нових функцій в програмі "Дія": які послуги з'явилися в додатку

Відео дня

"За три доби вже 35 тис.українців отримали "Дія.Підпис". Найчастіше - в електронному кабінеті Державної податкової служби та на порталі "Дія",-цитує прес-служба його слова.

Він зазначив, що за допомогою "Дія.Підпис" можна підписувати будь-які документи, а також отримувати держпослуги з телефону.

Прес-служба підкреслила, що цифровий підпис поступово інтегрується з порталом "Дія".

"Поступово технологія буде інтегруватися також з Кабінетом водія і Кабінетом на порталі Пенсійного фонду, банками та страховими компаніями та мобільними операторами", - додала прес-служба.

У міністерстві нагадали, що для створення підпису потрібно зайти в розділ "Меню" в додатку "Дія", пройти перевірку за допомогою технології розпізнавання осіб PhotoID. Після чого програма зіставить фото з фотографією з демографічного реєстру і згенерує електронний підпис.

"Дія.Підпис»

17 травня на презентації Diia Summit Міністерство цифрової трансформації запустило цифровий підпис "Дія.Підпис" у мобільному додатку для оцифрованих документів та послуг "Дія".

Уряд визначив диджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу "Дія" як платформі взаємодії громадянина і державних органів влади.