На Заході України бум на оренду нерухомості через агресію РФ /фото ua.depositphotos.com

Можливість нового нападу Російської Федерації на Україну збільшила попит на житло та офіси в західних областях. Найчастіше орендою цікавляться жителі східних та південних областей, рідше столиці.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У розмовах з ріелторами не приховують - хочуть пересидіти небезпеку можливої агресії з боку Росії. Переломними стали ці вихідні.

Нерухомістю в Івано-Франківську активно цікавляться вже два тижні жителі Східної та Південної частин України. Великі компанії шукаю офіси та житло для своїх співробітників. Нерухомістю цікавляться й зірки шоу-бізнесу.

"Цікавляться орендою на термін від двох до чотирьох місяців з можливістю подальшого продовження. Тих компаній, які раніше вже орендували приміщення, небагато та вони вже внесли застави", - розповів голова обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України Віктор Фурдіякан.

У сусідньому Львові здавати нерухомість на такий короткий час не хочуть. За словами місцевих рієлторів, ситуація кардинально змінилася на минулих вихідних - якщо раніше цікавилися пропозиціями та цінами, то зараз люди переселяються.

При цьому в Чернівцях найчастіше запитують про таунхауси, приватні будинки та заміську нерухомість. Зайнято навіть житло, яке здають подобово. Водночас у Тернополі та Луцьку спокійніше, хоча попит на житло теж є, але найчастіше це сім'ї з дітьми.

"Останній тиждень-півтора ми бачимо збільшення динаміки ... це Харків, Київ, Дніпро", - зазначив рієлтор з Луцька Роман Вольчинський.

Попри ажіотаж ціни на оренду нерухомості не виросли ніде, крім Львова. Місяць у двох-трьох кімнатній квартирі в середньому обійдеться від 6 до 10 тисяч гривень.

Раніше УНІАН розповідав, що покласти в тривожний чемоданчик. Він знадобиться навіть тим, хто не вірить у вторгнення Росії. Адже така річ буде корисна в будь-якій надзвичайній ситуації, такій як пожежа, природна катастрофа або терористичний акт. 

Вас також можуть зацікавити новини: