Ті, хто не потребують такої допомоги, можуть від неї відмовитися / фото УНІАН Володимир Гонтар

Уряд Грузії сплатить населенню комунальні рахунки за електроенергію та природний газ за чотири місяці.

Про це прем'єр-міністр країни Георгій Гахарія заявив на засіданні уряду, повідомляє Newsgeorgia.

Читайте такожВ очікуванні "спекотної" зими. Скільки коштуватиме газ і "комуналка"

Відео дня

Комунальні послуги сплатять за чотири місяці - листопад, грудень, січень і лютий. Ті, хто не потребують такої допомоги, можуть подати відповідну заяву.

«Ми вже озвучили третю хвилю антикризового плану уряду. Це включає допомогу як бізнесу, так і соціальну підтримку. З 1 листопада починається оплата комунальних послуг нашим громадянам у зимовий період. Це буде чотири місяці, починаючи з листопада. Ця допомога торкнеться кожної сім'ї, яка споживає електроенергію до 200 кВтг, а також до 200 кубометрів газу, включаючи плату за воду та очищення. Це той мінімум, чим сьогодні уряд може підтримати своїх громадян", - заявив Гахарія.

У Грузії кількість абонентів, які споживають щомісяця менше 200 кВт електроенергії, становить 1,2 млн осіб. Влада витратить 17 мільйонів ларі ($5,3 млн) на оплату їх комунальних послуг.

Також у Грузії 670 тисяч абонентів, які споживають до 200 кубометрів природного газу на місяць. Для погашення їхніх рахунків держава виділить 27 мільйонів ларі (майже $8,4 млн).

"Комуналка" в Україні

Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг на кінець вересня 2020 року становить 54,4 млрд грн.