До 2023 року Укравтодор планує відновити 600 км прикордонних доріг / фото УНІАН

У 2021 році за програмою президента «Велике будівництво» будуть відновлені 250 км доріг, що межують з кордонами інших країн. Про це повідомляється на офіційній сторінці програми у Facebook.

«Десятки років дороги біля контрольно-пропускних пунктів із сусідніми державами занедбували, через що, в'їжджаючи в Україну, кожна людина відчувала дискомфорт», - йдеться на сторінці «Великого будівництва».

Минулого року завдяки програмі президента «Велике будівництво» вже було відновлено 150 км автодоріг, прилеглих до контрольно-пропускних пунктів, у 2021 році план збільшено до 250 км. А всього до 2023 року Укравтодор планує відновити 600 км прикордонних доріг.

Відео дня

Як повідомляється на сторінці «Великого будівництва», у цьому році в Закарпатській області, яка межує відразу з 4 країнами ЄС, буде відремонтовано понад 80 кілометрів під'їздів до КПП.

Зокрема, на кордоні зі Словаччиною будуть відремонтовані 3,5 км дороги Р-53, що веде до КПП «Малий Березний» - Убля, а також 13 км автодороги М-08 Обхід Ужгорода, включно з під'їздом до МАПП «Ужгород» - Вишнє Немецьке.

Найбільше доріг буде відремонтовано на кордоні з Угорщиною. Тут, як зазначається на сторінці «Великого будівництва», буде відновлено 5-кілометрову ділянку міжнародної траси М-06 Київ - Чоп, що є під'їздом до КПП «Тиса» - Захонь. Одночасно ведуться переговори з угорською стороною по ремонту моста через річку Тиса.

Також будуть відремонтовані 35 км автодороги М-25, яка веде до КПП «Соломоново» - Велика Добронь - Яноші та КПП «Косино».

Ще один пропускний пункт, на під'їздах до якого відремонтують дорогу, - Велика Добронь - Мукачеве - Берегове - КПП «Лужанка». Тут буде відновлено 24,6 км дороги М-24.

Між КПП «Вилок» та КПП «Дяково» будуть відремонтовані 7,7 км дороги М-26, яка з'єднує одразу дві країни Євросоюзу - Угорщину та Румунію.

Окремо повідомляється, що в перспективі буде побудовано 10-кілометрову ділянку, що веде до нового КПП «Дийда» на кордоні з Угорщиною. Також незабаром має розпочатися будівництво нової обхідної дороги м. Берегово з продовженням до МАПП «Лужники». А на кордоні з Румунією планується побудувати нове КПП «Біла Церква».

Нагадаємо, як раніше повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко, у 2021 році в Україні планується побудувати та відновити 6500 км доріг і 245 штучних споруд.