ЄС може призупинити постачання продуктів / Ілюстрація REUTERS

Європейський Союз погрожує зупинити постачання продуктів харчування з Великобританії до Північної Ірландії.

Про це заявив Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, повідомляє DW

Читайте такожБританія готова до того, що угоди з Євросоюзом не буде - Джонсон

Відео дня

За словами Джонсона, ЄС може призупинити поставки продуктів навіть попри існування мит на імпорт з одного регіону в інший.

Джонсон вважає, що таким чином ЄС посилює "крайнє тлумачення" Угоди про Північну Ірландію.

Глава уряду впевнений, що таким чином може бути знищена економічна і територіальна цілісність країни. Разом з тим, на його думку, дії ЄС загрожують миру в Північній Ірландії.

В Євросоюзі заявили, що країна має відповідати ряду вимог для того, щоб ЄС дав дозвіл на імпорт продовольства.

Вихід Великобританії з ЄС

  • Референдум про Brexit відбувся у Великій Британії 23 червня 2016 року. 29 березня 2017 року розпочалася процедура офіційного виходу Британії з Європейського Союзу.
  • 25 листопада 2018 року лідери ЄС схвалили угоду про Brexit. 9 січня 2020 року Палата громад британського парламенту прийняла законопроект про Brexit, що передбачає вихід країни з ЄС до 31 січня 2020 року.
  • 1 лютого 2020 Великобританія залишила Європейський союз. За умовами виходу з ЄС, до кінця 2020 року у відносинах Лондона і Брюсселя триватиме перехідний період, протягом якого сторони переважно збережуть нинішні правила співпраці та намагатимуться виробити нові.
  • 7 вересня 2020 року прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про те, що якщо Великобританія і Євросоюз не домовляться про майбутні відносини до середини жовтня, то Лондон буде готовий це прийняти та "рухатися далі".