Ілюстрація REUTERS

Європейські акції подешевшали у вівторок на тлі масштабного розпродажу на Уолл-стріт напередодні і падіння цін на нафту, яке штовхнуло донизу папери сировинних компаній.

Читайте такожКатар внесок $20 мільярдів у енергопроекти США

Загальноєвропейський індекс STOXX 600 втратив 0,7 відсотка, наблизившись до дворічного мінімуму, досягнутого минулого тижня. Інвестори переключили увагу на політику провідних центробанків на тлі посилення побоювань щодо уповільнення зростання економіки, повідомляє Рейтер.

Відео дня

За словами трейдерів, підтримку акціям надасть можливий натяк Федрезерву на уповільнення темпів підвищення процентних ставок. Американський центробанк оприлюднить підсумки дводенного засідання в середу.

Нафтові акції опустилися до мінімуму більш ніж за вісім місяців після падіння цін на нафту більш ніж на 2 відсотки, спровокованого побоюваннями про майбутній попит у зв'язку з ослабленням зростання глобальної економіки.

Папери Royal Dutch Shell подешевшали на 1,7 відсотка після повідомлення агентства Bloomberg про те, що англо-голландський нафтовий гігант веде переговори про покупку американської Endeavor Energy Resources LP приблизно за $8 мільярдів.

Акції BP і Total втратили 1,4 0,9 відсотка відповідно, папери норвезької Aker BP - 4,9 відсотка.

Нагадаємо, основні індекси Уолл-стріт знизилися більш ніж на 2 відсотки в понеділок, а S&P 500 завершив торги на мінімумі 14 місяців на тлі побоювань уповільнення зростання економіки і в очікуванні рішення Федрезерву про майбутні курси процентних ставок.

Споживчий сектор S&P 500 знизився на 2,8 відсотка через побоювання про погіршення настроїв споживачів. Папери Amazon.com Inc втратили 4,5 відсотка, а індекс рітейлерів S&P 500 - 3,4 відсотка.

Індекс Dow Jones знизився на 2,11 відсотка до 23.592,98 пункту, індекс S&P 500 - на 2,08 відсотка до 2.545,94 пункту, індекс Nasdaq Composite - на 2,27% до 6.753,73 пункту.

Акції Twitter Inc подешевшали на 6,8 відсотка після того, як мережа мікроблогів повідомила про виявлення підозрілої активності з Китаю і Саудівської Аравії, а також про вразливість, яка дозволяла дізнатися код країни телефонних номерів користувачів.