/ tsn.ua

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України досі не передало державний пакет акцій однієї з найбільших енергогенеруючих компаній "Центренерго" Фонду державного майна для проведення приватизації, незважаючи на прохання ФДМУ здійснити таку передачу до 22 липня 2015 року, повідомила прес-служба Фонду.

"Питання передачі (пакета акцій – УНІАН) ПАТ "Центренерго" на даний момент обробляється", – відзначили в прес-службі.

При цьому прес-служба повідомила, що Фонд держмайна володіє інформацією, що Міненерговугілля, не виконавши попередні дорученняуряду, направило до Кабінету міністрів свої пропозиції щодо термінів та механізмів приватизації "Центренерго".

Відео дня

Читайте такожДемчишин готовий виконати наказ Яценюка за наявності реального західного покупця "Центренерго"

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 8 липня ухвалив протокольне рішення зобов'язати Міненерговугілля негайно передати Фонду держмайна пакет акцій державної компанії "Центренерго" для проведення її подальшої приватизації.

У свою чергу, Міненерговугілля виступало проти передачі Фонду держмайна держпакета акцій "Центренерго" для підготовки до приватизаційного конкурсу без реального покупця. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запевнив, що в разі появи покупця передача акцій "Центренерго" Фонду держмайна відбудеться швидко.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово зазначав, що в покупці "Центренерго" зацікавлені інвестори з США і Євросоюзу. На думку Яценюка, прихід прозорих зарубіжних інвестицій дасть можливість дисциплінувати енергетичну галузь і відкрити доступ до західних ринків капіталу.

Довідка УНІАН. ПАТ "Центренерго" є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність складає 7665 МВт -14% генеруючої потужності України. "Центренерго" постачає електроенергію до Київської, Харківської і Донецької області.