Торги на фондових біржах США і Європи в середу, 9 лютого, проходили зі змішаною динамікою.

Про це йдеться в аналітичному огляді інвестиційної групи «Сократ», переданому агентству УНІАН.

За словами аналітиків, зниження індексів в Азії спричинило фіксацію прибутку в Європі і зниження ф`ючерсів на американських фондових біржах. Фокус торговців у США був прикутий до виступу глави ФРС Бена Бернанке, який констатував факт високого безробіття, але, тим не менш, залишився позитивно налаштованим щодо перспектив відновлення.

Відео дня

Як відзначають аналітики, українські фондові біржі в середу закрилися незначним зростанням. Торги на Українській біржі почалися мляво, але в зеленій зоні, незважаючи на негатив зовнішніх ринків. Лідерами торгів за обсягом виступили «Укрнафта» (21,2 млн. грн.) і «Мотор Січ» (15,4 млн. грн.). Новини про активізацію кредитування підтримали котирування банківського сектора. Акції «Райффайзен банку Аваль» зросли на 1,72%, «Укрсоцбанку» - на 0,83%. Серед підприємств індексного кошика зростання було також зафіксовано по «Укрнафті» (+2,72%) і «Укртелекому» (+0,33%). Повідомлення про вихід з ладу одного з кисневих блоків Єнакієвського металургійного заводу (-1,87%) викликало продаж акцій компанії.

За інформацією аналітиків, сьогодні по США будуть опубліковані дані по ринку праці, а також дані по роздрібних продажах і щомісячний звіт про виконання балансу бюджету за січень.

Як повідомляв УНІАН, індекс ПФТС за підсумками торгів у середу, 9 лютого, виріс на 0,22% - до 1 118,85 пункту. Загальний обсяг торгів склав 362 млн. 895 тис. грн.

Індекс Української біржі підвищився на 0,20% - до 2827,54 пункту. Загальний обсяг торгів склав 288 млн. грн., з них на терміновому ринку - 77 млн. грн.