Харківське ТОВ «Нью Системс АС» одержало від харківського ТОВ «ДМ Брок» 99,99% голосуючих акцій ПАТ «Авіалінії Харкова».

Про це «Авіалінії Харкова» повідомили в системі розкриття інформації НКЦПФР.

Нагадаємо, в червні 2012 року Фонд державного майна України (ФДМУ) продав 99,99% акцій ПАТ «Авіалінії Харкова» за 1,2 млн. грн. При цьому ФДМУ не назвав ім'я покупця авіакомпанії. Продаж було здійснено на фондовій біржі ПФТС, надходження коштів очікується найближчим часом.

Відео дня

Згодом прес-служба DCH підтвердила, що новим власником ПАТ «Авіалінії Харкова» став Олександр Ярославський - президент групи DCH і власник футбольного клубу «Металіст».

Довідка УНІАН.Олександр Ярославський - український мільярдер. Статки оцінюються в 1,4 млрд дол. Входить до ТОР-15 рейтингів українських видань Forbes, «Кореспондент», Kyiv Post. Власник групи DCH і ФК «Металіст», генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012.

Група DCH - одна з найпотужніших бізнес-груп України, що динамічно розвивається і має у своєму розпорядженні активи різної галузевої належності (активи представлені будівельними і девелоперськими компаніями, фінансовими установами тощо).

У 2008 р. компанія «Нью Системс АМ», що входить до структури DCH, придбала цілісний майновий комплекс Міжнародного аеропорту «Харків» в оренду на 49 років. Компанія інвестувала у реконструкцію аеровокзалу і прилеглої території 107,2 млн. дол.

АТ «Авіалінії Харкова» створене на базі Харківської державної авіакомпанії «Авіалінії Харкова». Компанія спеціалізується на технічному обслуговуванні повітряних суден, з 1998 по 2001 р. здійснювала пасажирські перевезення.