Фонды группы Franklin Templeton уже вложили в украинские облигации около $7 млрд

Інвестиційний фонд Templeton Global Income Fund у першому кварталі 2014 року збільшив вкладення в держоблігації України з 2,1 до 4,9% від свого мільярдного портфеля, зазначено у звітності фонду.

Станом на кінець першого кварталу в українські бонди було інвестовано близько $50 млн, портфель українських паперів на кінець 2013 року становив близько $20,7 млн.

Фонди групи Franklin Templeton залишаються найбільшими приватними власниками українських бондів (усього вкладено близько $7 млрд). З початку 2014 року вони за два місяці втратили на цій інвестиції понад $500 млн, пише ИТАР-ТАСС.

Відео дня

Прибутковість держбондів України зростала, а їх вартість падала на тлі політичної невизначеності в країні. Зростання відсотків за бондами відображає побоювання інвесторів щодо політичної невизначеності.

Читайте такожНайбільший утримувач українських облігацій вважає, що ризик дефолту країни низький

Як повідомлялося раніше, американський інвестиційний фонд Franklin Templeton став найбільшим кредитором України в результаті придбання державних облігацій у четвертому кварталі минулого року.

За інформацією агентства Bloomberg, обсяг держборгу України під контролем фонду в четвертому кварталі 2013 року зріс на 252 млн дол. за номінальною вартістю - до 3,8 млрд дол. З урахуванням вкладень європейських партнерів фонду, вкладення оцінюються у 6,4 млрд дол., що становить більш ніж третину зовнішніх валютних облігацій України.