Мен Ваньчжоу / REUTERS

У фінансового директора Huawei Мен Ваньчжоу конфіскували iPhone 7 Plus, MacBook Air і iPad Pro під час затримання в Канаді. Єдиним пристроєм Huawei з усього набору була преміальна версія смартфона Mate 20 RS в дизайні від Porsche.

Читайте такожHuawei прокоментувала звинувачення в шахрайстві та крадіжці комерційної таємниці

Про це йдеться в документах, які опублікував канадський суд, передає tjournal.ru.

Відео дня

Як зазначили в Bloomberg, в Huawei досить жорстко ставляться до працівників, що використовують пристрої інших компаній. Наприклад, компанія публічно звільнила співробітників, які вели Твіттер з айфона. Однак до Ваньчжоу навряд чи застосують якісь заходи: крім роботи фінансовим директором вона є дочкою засновника Huawei.

Ванчжоу затримали в аеропорту Ванкувера 6 грудня 2018 року. Канадська влада здійснила арешт за заявою США, де фінансового директора Huawei підозрюють у порушенні торговельних санкцій проти Ірану. Ваньчжоу загрожує екстрадиція до США, де їй можуть пред'явити звинувачення.

У січні 2019 року Мін'юст США звинуватив Huawei в промисловому шпигунстві і крадіжці технологій. У звіті відомства йдеться, що компанія відмивала гроші і торгувала комерційними таємницями.

Після цього в Huawei розповіли, що розробили резервну операційну систему на випадок загострення відносин зі США. У компанії пояснили, що задіють її тільки в крайньому випадку — якщо використовувати Android або Windows в пристроях не вийде.