Ілюстрація REUTERS

Реструктуризація Sony, окрім закриття заводу з виробництва смартфонів в Пекіні та ліквідації мобільного підрозділу з подальшим його приєднанням до нової структури Electronics Products & Solutions (EP&S), сформованої на базі Imaging Products & Solutions (IP&S, (цифрові фото - і відеокамери, професійне обладнання)), Home Entertainment & Sound (HE&S, з теле-, відео - і аудіосистеми), передбачає і скорочення персоналу.

Читайте такожSony представила нові смартфони середнього рівня (фото)

Як повідомляє Nikkei Asian Review, з метою скорочення збитків все того ж мобільного підрозділу Sony має намір скоротити штат цього проблемного бізнесу на половину. Скорочення має відбутися цього року. До кінця року з нинішніх 4000 осіб, які працюють в Sony Mobile, залишаться всього 2000 співробітників, передає itc.ua.

Відео дня

Деяким японським співробітникам запропонують перейти на посади в інших підрозділах. Водночас повідомляється, що багатьом співробітникам в Європі і Китаї пропонують звільнятися за власним бажанням.

Одночасно повідомляється, що Sony планує змінити стратегію. Японський гігант хоче зосередитися на Європі і Східній Азії, обмеживши свою діяльність у Південно-Східній Азії та інших регіонів. Іншими словами, компанія хоче залишити безперспективні ринки. Само собою, мова суто про мобільний бізнес.

За останні п'ять років це буде вже друге велике скорочення. У 2014 році японська компанія звільнила 1000 співробітників зі свого мобільного підрозділу з метою скорочення операційних витрат і мінімізації збитків, але цього виявилося недостатньо тому незначні скорочення проводилися майже щорічно.

Нагадаємо, минулого тижня про свою відставку у зв'язку з виходом на пенсію також оголосив голова ради директорів і колишній лідер Sony Кадзуо Хіраї, який вивів компанію з кризи.