Ілюстрація REUTERS

За даними Українського державного центру радіочастот (УДЦР) кількість перенесених з допомогою процедури MNP мобільних номерів станом на сьогодні становить 37425 номерів.

Читайте такожЗ 1 травня українці зможуть змінювати оператора без втрати свого номера

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Таким чином практично гарантовано до кінця поточного року кількість абонентів з перенесеним мобільним номером не перевищить позначку в 40 тисяч", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, на жаль, на сайті Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) наразі не опублікована оновлена статистика за звітний період, так що ми не можемо сказати, хто з операторів більше всіх виграв, а хто найбільше програв від запровадження даної послуги.

фото УДЦР

Станом на 4 листопада 2019 року в рамках послуги MNP було перенесено 30228 мобільних номерів при тому, що заявок на перенесення було подано майже 50 тисяч (49223).

За перші півроку дії послуги від оператора Vodafone Україна до інших операторів пішов 12491 абонент, у свою чергу Київстар покинули 11797 абонентів, а третій оператор з великої трійки lifecell втратив лише 5485 абонентів. Якщо говорити про набуття нових абонентів, то найбільше набув Київстар (11420), на другому місці опинився lifecell (9279) і лише на третьому - Vodafone (8735).

Як раніше повідомлялося, після численних перенесень запуску послуга перенесення номера при зміні оператора (MNP) в Україні запрацювала 1 травня 2019 року.

фото УДЦР
фото УДЦР