Вже з січня 2020 жителям України допоможе дивитися ТБ тільки офіційний телевізійний оператор, адже переглядати канали супутникового ТБ безкоштовно стане неможливо. Справа в тому, що раніше більшість українців користувались супутниковим сигналом нелегально, іншими словами, дивилися піратський контент. Частоти супутникових каналів 2019 можна було знайти у відкритому доступі та дивитися канали України в інших країнах. Кодування сигналу перекриє доступ до прийому технічного сигналу з супутника для звичайних громадян.

З 4 листопада трансляція каналу переривалася (так званий блекаут) та з'являлось попередження про подальше кодування супутникового сигналу. Це повідомлення доносило до глядачів інформацію про нові параметри супутникового ТБ і рекомендувало в якнайшвидше звернутися до офіційних провайдерів супутникового телебачення в Україні. Тому вже зараз потрібно шукати альтернативи, наприклад, дивитися ТБ онлайн.

Так чому ж було прийняте рішення про кодування супутникових каналів? Згідно з вимогами правовласника, у якого вітчизняні канали ТВ купують контент (фільми, серіали та передачі), транслювати його можна тільки на території України. Це боротьба з піратством. Адже сигнал з супутника є технічним і не призначений для пересічного українця.

Відео дня

Щоб 21 січня не журитися «немає сигналу на супутнику, що робити?», ми рекомендуємо вже зараз подумати, як далі дивитися ТБ. Нові частоти українських каналів не дозволять вам дивитися канали популярних медіа груп. До того ж, слід регулярно переглядати новини супутникових телеканалів в Україні, адже з кожним днем ​​з'являється все більше сервісів платного ТБ і потрібно вибрати найкращий варіант (звертайте увагу на провайдера послуги, це повинен бути офіційний телевізійний оператор України).

Але найбільш доступна та бюджетна альтернатива – інтернет-телебачення. З його допомогою ви можете дивитися всі українські канали онлайн. Є декілька видів інтернет ТВ, але найбільш популярні зараз ОТТ і IPTV-телебачення.

Як дивитися ТБ через Інтернет?

Сьогодні в Україні є чимало онлайн-сервісів, які надають доступ до перегляду різноманітного контенту, зокрема й телебачення онлайн, наприклад, Ланет.TV. Окрім того, ви можете придбати пакет послуг Інтернет+ТВ у свого провайдера та дивитися IPTV українські канали.

Дивитися канали онлайн набагато зручніше, ніж дивитися в прямому ефірі, адже ви можете перемотувати ефір, ставити на паузу тощо.

Ланет.TV – офіційний телевізійний оператор. ТВ онлайн від Ланет.TV неймовірно зручне та вигідне:

  1. Є як безкоштовний пакет /PROMO, так і платні ТВ-пакети;
  2. Система бонусів і знижок;
  3. Різноманітність контенту в чудовій якості;
  4. Можливість запису та перемотування ефіру до 2 годин.

Ви завжди зможете дивитися онлайн СТБ, Новий канал, Інтер, 1+1, ICTV, М1, М2, Ентер-фільм, 2+2, НЛО TV в сервісі Ланет.TV, не втрачаючи доступу до улюблених телеканалів.