Ілюстрація REUTERS

У мережі з'явилися подробиці про нову програмну розробку Samsung з промовистою назвою Quick Share - це функція для простого та безпечного обміну даними для смартфонів і планшетів Galaxy, аналогічна Apple AirDrop.

Читайте такожВ Україні почав продаватися смартфон Samsung Galaxy A51

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Судячи з опису, за аналогією Apple AirDrop та нещодавно поданою функціональністю від Vivo, Oppo та Xiaomi, робота Samsung Quick Share зав'язана на Bluetooth і Wi-Fi P2P (Peer to Peer). Перший використовується для швидкого з'єднання, а другий - безпосередньо для передачі даних. З'єднання, швидше за все, буде захищене брандмауером, а файли при передачі будуть зашифровані. Інші існуючі рішення використовують тільки Bluetooth або комбінацію Bluetooth та NFC, але Wi-Fi безумовно виграє, оскільки дозволяє передавати файли далі й швидше", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ентузіасти спільноти XDA Developers отримали APK-файл З Quick Share від когось, хто має доступ до Galaxy S20+. Вони змогли встановити додаток і на Galaxy Note 10+, але передача файлів не працювала, що не дивно, враховуючи, що конкретно цей APK не призначений для цієї моделі.

Працювати Quick Share буде так само, як й інші подібні технології обміну даними з пристроями поблизу. Для запобігання випадкових зв'язків Samsung передбачили відповідний механізм. Після його активації прийматися будуть тільки запити від користувачів Samsung Social зі списку контактів, інші будуть автоматично блокуватися.

Водночас Samsung Quick Share запропонує більше можливостей у порівнянні з AirDrop. Можна буде тимчасово завантажувати файли в Samsung Cloud зі свого смартфона або планшета, щоб передавати їх на інші сумісні пристрої, наприклад, розумні телевізори. У випадку Samsung, який є одним з найбільших виробників телевізорів, це дуже корисна можливість.

Очевидно, що Samsung збирається запустити Quick Share разом серією Galaxy S20 в наступному місяці. Водночас, швидше за все, в кінцевому підсумку цю функцію отримають й інші пристрої Galaxy, можливо, з оновленням One UI 2.1.

фото MaxWinebach
фото MaxWinebach